Nakon što je u utorak izvršeno izvlačenje parova mini lige za prvaka i za opstanak, Drina i Napredak saznali su protivnika u prvom kolu mini lige.

Drina i Napredak danas startaju sa ligom za prvaka i ligom za opstanak

Drina će danas od 16i30 na stadionu u Zvorniku odmjeriti snage protiv tima Podrinje iz Janje. Napredak u Šepku u isto vrijeme dočekuje direktnog konkurenta za opstanak, tim Kozare.

U Zvorniku predstoji bogat fudbalski vikend. U nedjelju ujutru se nastavljaju i omladinske lige. U Zvorniku će kadeti i juniori Drine dočekati vršnjake iz Sloge Crnjalevo.

Podsjećamo da u Drini trenutno igraju prvotimci koji su prošli sve selekcije ovog kluba, djeca Zvornika i Podrinja. Tu je i zimsko pojačanje Demir Avdić koji je pravo pojačanje i najbolji je igrač proljetnog dijela prvenstva.

Sve ovo dovoljan je razlog da danas posjetite stadion Drine i date podršku djeci Drine u njihovoj prvoj godini igranja prvoligaškog šampionata. Vjerovatno, Drina neće ove sezone ući u viši rang, ali će u narednu krenuti sa fudbalerima  koji će imati godinu dana iskustva igranja u prvoj ligi.

Podrška navijača i prisustvo na tribinama znače podršku politici Kluba koja je nametnuta na početku sezone da se forsiraju domaći kadrovi, a pojačanja (ali istinska) dovode samo na deficitarnim pozicijama.

Nepojmljivo je da se utakmice svih rangova u Zvorniku igraju u isto vrijeme. Tako smo prije nekoliko kola imali u Karakaju derbi Radnički- Podrinje Tršić kojeg je pratilo više gledalaca nego obje utakmice skupa iz prve lige u Zvorniku.

Zašto je toliko teško malo zavesti red, pa kada se igraju utakmice Drine i Napretka taj dan ne igrati utakmice nižeg ranga, ostaviti ih za sutra ili ih pomjeriti za dan ranije.

Sa neuređenim sistemom u svim sferama društva Zvornik će teško u skorijem vremenskom periodu dobiti stabilnog premijerligaša u fudbalu, ali i nekom drugom sportu.

(Zvornicki.ba)