Za dva dana sankcionisana 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola navodi se u pristiglom sapštenju Policijske uprave Zvornik.

Za dva dana sankcionisana 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, rekorder uhapšen u Kozluku sa 2,94 g/kg alkohola u organizmu
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, od 27. do 29. aprila, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 401 učesnika u saobraćaju, od kojih je 146 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 343 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 62 vozača i dva pješaka utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod sedam (7) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirana su i 84 ostala prekršaja.

Rekorder je uhapšen u Kozluku kojeg su policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili slobode. Radi se o licu N.S. (1983) iz Zvornika, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da imenovani posjeduje 2,94 g/kg alkohola u organizmu.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Zvornicki.ba)