Dva kola prije kraja šampionata prve lige RS, FK Drina nalazi se na trećem mjestu tabele sa bodom više od Slavije koja se nalazi na četvrtom mjestu.

Prvotimci Drine osvojili bod u Derventi, debi tri juniora na utakmici

Ovog vikenda fudbaleri Drine gostovali su u Derventi kod tima Tekstilca i ostvarili nerješen rezultat nepopularnog rezultata 0:0. Nakon još jednog domaćeg poraza od tima Rudara u prošlom kolu, ovaj put je Drina sačuvala obraz u Derventi i sa dosta podmlađenim sastavom izborila bod.

Drina je u susret ušla bez sedam standardnih prvotimaca, a susret u Derventi je za Zvornicki.ba prokomentarisao šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović:

Prvotimci Drine osvojili bod u Derventi, debi tri juniora na utakmici
Veljko Cvijetinović

Utakmica u koju smo ušli bez 7 igrača koji su izostali zbog povreda,kartona i bolesti. U sastav sam priključio 4 igrača iz omladinskog pogona (Spasojević, Stevanović, Alempić i Maksimović).

Ritam sreda subota je ostavio traga na svježinu ekipe zbog malog fonda igrača u poslednjih mesec dana. Ekipa je odigrala angažovano, ali smo imali i dosta problema u organizaciji napada.

Imali smo i dvije idealne prilike ali je mladi Damjanović već treću utakmicu zaredom propustio idealne prilike da riješi sve tri utakmice.

Svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji upisali su Stevanović, Maksimović i Alempić i dali svoj doprinos u osvajanju boda u Derventi.

Prvotimci Drine osvojili bod u Derventi, debi tri juniora na utakmici
Nikola Maksimović “Maksi”-debitovao za prvi tim

U poslednja dva kola ulazimo sa željom da zadržimo treću poziciju na tabeli ali i da još neki igrač iz omladinskog pogona debituje u seniorskoj konkurenciji.

Prvotimci Drine osvojili bod u Derventi, debi tri juniora na utakmici
FOTO: -Arhiv – Mujkić izbacuje Alempića

Polako se provodi kraju sezona koja je pokazala koji kvalitet Drina ima u svojim igračima s obzirom da je kompletno prvenstvo odigrano gotovo sa cijelom ekipom iz našeg pogona. Zaključio je Cvijetinović.

Drina narednu utakmicu igra sa novim premijerligašem iz Etno sela Stanišić Zvijezde 09 na njihovom terenu, a od ovogodišnjeg šampionata oprašta se na domaćem terenu protiv tima Slavije.

(Zvornicki.ba)