Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela „Teška krađa“, izvršenog na štetu vjerskog objekta – džamije u Bratuncu. Saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik. Prema nezavničnim informacijama od džematlija iz mjesta Voljavica ovo je treći put da je džamija opljačkana i da joj je nanesena materijalna šteta.

Džamija u VoDžamija u Voljavici kod Bratunca opljačkana treći put u posljednja tri danaljavici kod Bratunca opljačkana treći put u posljednja tri dana
FOTO: MZ Konjevic Polje

Iz PU Zvornik navode da je policijskoj stanici Bratunac, 18.10.2018. godine, prijavljeno da je nepoznato lice ili više njih, iz prostorije koja se nalazi u sklopu vjerskog objekta u mjestu Voljavica, opština Bratunac, otuđilo određenu količinu novca.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Bratunac, koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. Pozivaju se svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do počinitelja ovog gnusnog djela odmah obavjeste policiju.

(Zvornicki.ba)