Mladi košarkaši Zvornik Basketa rođeni 2006/2007 godine osvojili su treće mjesto na finalnom turniru BiH Basket 4 kids, koji se ove godine igrao u svim bivšim jugoslevenskim republikama. Iako je u ovako velikoj konkurenciji (nezvanično prvenstvo BiH) uspjeh doći na završni turnir u Zvornik Basketu su malo razočarani jer su zasigurno mogli više. Dejan Gajić trener i lider KK Zvornik-Basketa je putem društvenih mreža poslao sljedeću poruku:

Mladi košarkaši "Zvornik-Basketa" treći na nezvaničnom državnom prvenstvu BiH

Mnogo emocija je bilo posle jučerašnjeg poraza u prvoj utakmici, jer smo došli kao i ostale ekipe da budemo prvi i izborimo odlazak u Sloveniju. Tako da se ni trećem mjestu, bronzanim medaljama, niti prvom mjestu u BALL HANDLING-u nismo obradovali na pravi način!
Posle prespavane noći, nije mala stvar biti treći od preko 140 ekipa u BIH.
Čestitao bih ekipi KK KENGUR na zasluženoj pobjedi, momci su pokazali veću želju , karakter i zasluženo slavili !
Čestitke domaćinu finalnog turnira Boris Džidić na odličnoj organizaciji turnira, sudijama na fer i korektnom suđenju, publici na tribinama na korektnom navijanju.
Takođe bih želio da pohvalim ekipu hitne službe Mostar na izuzetnoj profesionalnosti i predusretljivosti !

I za kraj,
ČESTITKE ZA ORGANIZATORA ČITAVOG PROJEKTA BASKET4KIDS. IDEJA JE ODLIČNA, PROJEKAT OGROMAN.
Družimo se i ove godine samo sa nekim novim klincima i klincezama.

Mi nastavljamo pripreme za polufinalni turnir Republike Srpske, koji će se održati ovaj vikend, možda čak i u našem Zvorniku !

NAŠ GRAD, NAŠ KLUB ZVORNIK !!!

U polufinalnom susretu ekipa Zvornik Basketa je poražena rezultatom 42:33 od ekipe Kengura iz Zenice, iako su tokom većeg dela susreta Zvorničani imali prednost. Veliki broj grešaka i neiskorištenih slobodnih bacanja, kao i odličan ofanzivni skok ekipe Kengura rezultatirao je porazom.

Mladi košarkaši "Zvornik-Basketa" treći na nezvaničnom državnom prvenstvu BiH
U meču za treće mesto Zvornik Basket je slavio protiv KK Leotar sa 32:17, a mladi košarkaši koje treniraju Dejan Gajić i Ljubomir Tijanić su pokazali da zaista mogu da žale što nisu ostvarili plasman na završni turnir Basket 4 kids koji se igra u Sloveniji i na kome će pored ekipa koje izborile učešće preko kvalifikacionih turnira igrati još mladi košarkaši Reala, CSKA i Fenrbahčea.

Ekipa Zvornik Basketa osvojila prvo mesto na poligonu spretnosti, te pokazala da ima kvalitet i da se sa mladim košarkašima odlično radi.

(Zvornicki.ba)