Policija privela člana kriminalne grupe koja je vršila teške krađe, izvršila uvid na dvije teške saobraćajne nesreće i privela jednu šumokradicu
Zaplijenjeno oružje

Policija privela člana kriminalne grupe koja je vršila teške krađe, izvršila uvid na dvije saobraćajne nesreće i privela jednu šumokradicu i to sve za jedan dan na prostoru koji pokriva Centar javne bezbjednosti Zvornik. U nastavku pročitajte šta se sve izdešavalo u današnjem i prethodnom danu.

Tokom pretresa obavljenih jučer i danas na sedam lokacija na području općina Lukavac, Gradačac, Živinice, Banovići, Gračanica i Zvornik, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti čije je posjedovanje zakonom zabranjeno ili se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.
Pretrese su obavili policajci Odjeljenja za opći kriminalitet MUP-a Tuzlanskog kantona, a na pet lokacija su pronađeni predmeti koji su oduzeti.

– Riječ je o nastavku akcije procesuiranja organizovane kriminalne grupe sa područja Zvornika (RS), koja se dovodi u vezu s izvršenjem 18 teških krađa u porodičnim kućama na području TK i četiri prevare počinjene na štetu rent-a-car agencija na području Tuzle – rečeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, radi se o nastavku akcije u kojoj su 26. januara uhapšene četiri osobe.

– U saradnji sa pripadnicima MUP-a RS-a, danas je izvršen pretres objekata na području općine Zvornik. Kod muškarca M. O. (21) je pronađeno šest mobilnih telefona, koji su privremeno oduzeti radi daljnjih vještačenja. Muškarac je uhapšen i nakon kriminalističke obrade bit će predat Tužilaštvu TK na postupanje – dodaju u MUP-u TK.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac, PU Gradačac, PU Živinice i PU Gračanica su na području općina u svojim zonama odgovornosti izvršili pretrese još četiri objekta u kojima su pronađeni nelagalni ili predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

– Kod N. I. (26) nastanjenog na području Lukavca pronađen je i privremeno oduzet mobilni telefon kao potencijalno sredstvo pripreme izvršenja krivičnih djela teške krađe. Pretresen je i objekat M. A. (31) iz Gradačca, a privremeno je oduzet ilegalno posjedovani gasni pištolj “Reck”, kao i objekat koji koristi M. N. (45) iz Živinica, a pronađena je i privremeno oduzeta automatska puška 7,62 mm i 149 metaka istog kalibra. Također, kod muškarca H. O. (71) sa područja Gračanice, prilikom pretresa je pronađen i privremeno oduzet gasni pištolj “Rohmrg” sa tri komada municije – potvrđeno je u MUP-u TK.Policija privela člana kriminalne grupe koja je vršila teške krađe, izvršila uvid na dvije teške saobraćajne nesreće i privela jednu šumokradicu

Nakon potrebnih vještačenja i dokumentovanja krivičnih djela, protiv svih pet osoba će Kantonalnom tužilaštvu TK biti podneseni odgovarajući izvještaji.

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na magistralnom putu Zvornik-Vlasenica u Milićima, potvrdio je glasnogovornik Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 19:05 sati, učestvovala su tri vozila.

U toku je prevoz povrijeđenih u Opštu bolnicu Zvornik.

Policija vrši uviđaj, a saobraćaj je obustavljen na ovom dijelu puta.

Policija privela člana kriminalne grupe koja je vršila teške krađe, izvršila uvid na dvije teške saobraćajne nesreće i privela jednu šumokradicu
FOTO: Ilustracja

Iz Centra javne bezbjednosti Zvornik saopšteno je da je policijskoj stanici Bratunac prijavljeno da je lice NJ.O. iz Zvornika, u prethodnom periodu izvršio bespravnu sječu šume, na lokalitetu u mjestu Sopotnik, grad Zvornik.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, u prisustvu radnika nadležnog šumskog gazdinstva izvršen je uviđaj, kojim je konstatovano da je izvršena bespravna sječa većeg broja stabala različite vrste drveta, ukupne drvne mase oko 7 metara kubnih. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Šumska krađa“.

Na regionalnom putu Bratunac – Skelani, u mjestu Jelah, juče oko 18,40 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem putničkog automobila marke „Mercedes“, kojim je upravljao R.M. (1963), koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Povrijeđeni je prevezen u Opštu bolnicu Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Bratunac, kojom prilikom je kod vozača R.M. utvrđeno prisustvo alkohola od 0,98 g/kg u organizmu. Rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode je u toku, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Zvornik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *