I ovih dana su graničari države Bosne i Hercegovine bili aktivni, pa su tako bili aktivni i pripadnici jedinice GP  Zvornik koji su 8. oktobra 2019., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Šepak, uhapsili  S.Š. (1979.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP-a Zvornik predali su bh. državljanina službenicima Policijske stanice Kozluk Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zvornički graničari uhapsili kradljivca prilikom pokušaja ulaska u BiH

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 9. oktobra 2019. godine, lišili su slobode B.B. (1984.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska stanica Cazin raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Policijske stanice Cazin.

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi 11.10.2019. godine lišili su slobode državljanina R. Srbije K.M., jer je utvrđeno da ga zbog krivičnog djela „droga, kriminalna organizacija“ potražuje Interpol – Beč. Tridesetogodišnjak je predat službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.