Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne i u večernjim satima jače naoblačenje sa zapada praćeno kišom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 12 do 21°C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina je moguć slab i kratkotrajan snijeg. Prijepodne prestanak padavina u Krajini, a poslijepodne u Posavini. Prema kraju dana i u ranim večernjim satima prestanak padavina se očekuje i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 3 do 8, a dnevna od 6 do 14°C.

U srijedu u Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima naše zemlje će preovladavati magla i niska naoblake, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, a dnevna od 8 do 19°C.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima će preovladavati magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 5, a dnevna od 8 do 18°C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Krajem dana i u večernjim satima kiša je moguća u Posavini i Krajini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 °C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *