U prostorijama Gradske uprave, u zgradi „Moskva“, u Zvorniku danas je nastavljena vakcinacija osoba starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“.

Kako su nam saopštili iz Higijensko-epidemiološke službe zvorničkog Doma zdravlja, utrošeno je svih 250 doza kineskog proizvođača.

– Danas je još 60 naših sugrađana primilo vakcinu kineskog proizvođača. Ukupno 250 osoba starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika je primilo ovu vakcinu. Sada smo u procesu revakcinacije osoba koji su primili prvu dozu vakcine ruskog proizvođača „Sputnjik“. Dnevno revakcinišemo po 100 osoba, kako smo i krenuli u proces vakcinacije – rekla nam je Cvijeta Ostojić Vasić, načelnik HES-a zvorničkog Doma zdravlja.

Ona je dodala da naredne sedmice kreće i revakcinacija osoba iz dva doma za stara lica, a potom i revakcinacija lica koja su primila „Fajzer“ vakcinu.

– Računajući zdravstvene radnike, osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike i osobe iz domova za stara lica, ukupno je vakcinisano 1.116 Zvorničana – navela je Ostojić Vasić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *