U Zvorniku je preminuo doktor Cvijan Đapanović. Nakon kraće bolesti i borbe sa korona virusom u 92 godini života,  Zvorničane je napustio njihov doktor Cvijan Đapanović,  najveći i zasigurno najugledniji gospodin grada.

Iako je u desetoj deceniji života završio svoj životni put, danas su svi Zvorničani tužni zbog odlaska Cvijana Đapanovića. U nastavku prenosimo i oproštaj Mirzeta Mustafića lijepim riječima kojima se pridružujemo.

Bio je mi nastavnik biologije i direktor škole.
Doktor je psiholoških nauka. Rođen je u Tršiću (Zvornik) 1929. godine, Predsjednik je Skupštine opštine Zvornik (današnja funkcija gadonačelnika) u periodu od 1963-1968,  obavljao najodgovornije dužnosti u prosvjetnim institucijama i aktivan u društveno/političkim oblastima. Napisao je i objavio više knjiga, od onih stručnih, naučnih do poezije. Bavio se i recenzentskim poslom. Dao je svoj osvrt na moju knjigu “Oprosti mi”.

Žao mi je, što je 20.4.2021. prekinuo Cvijanovu životnu stazu, gdje že njegova supruga, djeca i potomstvo biti uskraćeni za jednu istinsku ljubav i dobrotu, koju je On pružao.
Tužni su njegovi prijatelji i komšije. Znam sigurno, bio bi u prvom redu na predstojećoj promociji moje knjige, u kojoj zauzima svijetlo mjesto.

Počivaj u miru!

Iskreno saučešće porodici i rodbini upućuje redakcija portala Zvornicki.ba. Nažalost, ranije ugovoren veliki intervju sa gospodinom Đapanovićem neće nikada biti realiziran 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *