U potpuno izjednačenom meču koji je odlučivao o plasmanu u finale plej-ofa Prve lige Republike Srpske, košarkaši Drine Princip pobijedili su na gostovanju ekipu Budućnost BN iz Bijeljine rezultatom 74:67, odnosno po četvrtinama 18:20, 18:16, 13:13 i 25:18.

Od početka utakmice igralo se koš za koš, a obje ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu. Sve to je pratila dobra odbrana, ali i greške u napadu i jednih i drugih.

Na nešto više od osam minuta do kraja utakmice Zvorničani su došli do prednosti od četiri poena, ali su domaći u nekoliko narednih napada stigli do novog izjednačenja. Opet je Drina na oko tri minuta do kraja otišla na plus četiri, ali su lošom odbranom i jednom izgubljenom loptom omogućili domaćinu da povede sa pola koša. Ipak, košarkaši Drine Princip su imali više koncentracije u samom finišu meča i iskoristili greške domaćih te došli do zaslužene pobjede.

Prvi meč ove serije pripao je ekipi Budućnosti BN, dok su drugi dobili Zvorničani na svom parketu, te im je ovo druga pobjeda u nizu.

Najefikasniji u redovima Drine Princip su bili Hajduković i Knežević sa 15 poena, a Tanasilović je dao 14 koševa uz 9 skokova. Treba istaći i Bogičevića, koji je imao deset asistencija.

U redovima Budućnosti BN najefikasniji je bio Peljto sa 15 poena.

Drina Princip će u finalu plej-ofa ići na megdan drugom bijeljinskom prvoligašu Radniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *