Turistička organizacija grada Zvornika proglasila je i nagradila najbolje autore literarnog konkursa za srednjoškolce pod nazivom „Najljepša zvornička priča“.

Prvo mjesto pripalo je Dajani Mirković, drugo Dejani Zekić i treće Marku Moljeviću, svi učenici SŠC „Petar Kočić“. Mirkovićeva je opisala ljepote Zvornika i zašto ga treba posjetiti, Zekićeva Divič prenoseći turistički doživljaj, a Moljević Đurđev grad kao jedan od najljepših dijelova grada Zvornika.

Nagrađenim učenicima u prostorijama Turističke organizacije grada Zvornika v.d. direktora Ivana Đokić Milanović uručila je poklon bonove u vrijednosti 100, 70 i 40 KM koje su obezbijeđene u saradnji sa knjižarom „Bane“.

„Literarni konkurs smo po prvi put organizovali sa ciljem da podstaknemo srednjoškolce da razmišljaju o gradu u kojem odrastaju i da sagledaju njegove ljepote koje će sutra sa ponosom pokazivati svojim gostima. Dijelove iz najboljih radova biće korišteni kao promotivne poruke – rekla je Đokić Milanovićeve koja je najavila da će ova vrsta takmičenja postati tradicija.“

„… Kada bi svako mjesto u Zvorniku moglo govoriti, priče koje bismo čuli, uljepšali bi mnoge znamenitosti koje ovaj grad posjeduje. Možda bi čak i ponestalo papira, kada bismo zapisivali svaku zanimljivu i lijepu priču koju bi saznali… Tok Drine je brz, baš kao i život. Stećci iz srednjeg vijeka, imaju različitu gravuru. Ispisani su starom verzijom ćirilice, pa je zbog istorijskog značaja, kultura očuvana. Zgrada Kasina predstavlja jednu veliku riznicu znanja. Ujedno, ona je i muzej i biblioteka. Baš kao i ove, i ostale istorijske znamenitosti, imaju veliki turistički značaj za ovaj grad. Iza svake, krije se po jedna tajna, jedna neispričana priča, koja će uvijek krasiti ovaj grad.“ – dijelovi su nagrađenog rada Dajane Mirković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *