Ekipe ZEDP Elektro Bijeljina terenske jedinice Zvornik, Milići i Vlasenica juče nisu uspjeli da otklone kvar na dalekovodu Kamenica – Nova kasaba . Ekipe su prema dostupnim informacijama  jutros na terenu kako bi pokušali da pronađu uzrok i potom osposobe 35/10 trafostanicu Kamenica i dalekovode Petrovići, Uzovnica i Drinjača 2

Ukoliko danas bude rješen ovaj veliki problem nakon četiri dana obezbjediće se napajanje električnom energijom za naselja Kamenica, Đevanje, Zelinje, Liješanj, Novo selo, Petroviće, Uzovnica, a samim tim i voda za naselja koja se snadbijevaju sa izvorišta u Đevanju i Drinjači.

Prema dostupnim informacijama danas bi mogli biti otklonjeni kvarovi na 35 kilovoltnom dalekovodu Kamenica. Otklanjanje ovih kvarova ne znači i normalizaciju snabdijevanjem električne energije u ovim naseljima, jer kako kažu iz ovog preduzeća slijede radovi na sanaciji niskonaponske mreže, što može potrajati još koji dan, jer je veliki broj prekida na vodovima zbog padova drveća na kablove.

Kako prenosi portal Infobirač.net sprema se veliki broj tužbi od strane građana korisnika usluga “Elektro-Bijeljina” zbog kršenja ugovora o redovnom snadbijevanju električnom energijom i štete koja je nastala zbog prekida u isporuci električne energije.

Prethodnog dana primjetne su i cisterne sa vodom u nekoliko naselja pogođenih nestašicom struje. Cisterne su mogle stići samo do onih naselja u kojima su putni pravci bili prohodni.

Ekipe su jutros poslate i na rašćišćavanje terena na terenu ka releju Mlađevac. Kako su nam rekli iz Terenske jedinice Zvornik, nadaju se da će danas biti otklonjen i ovaj kvar nakon čega bi Zvorničani mogli ponovo slušati talase omiljenih radio stanica “Osvit”,  “Glas Drine” i drugih koje koriste ovaj predajnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *