U Vlasenici, u naselju Toplik, prethodnog dana je na spomen česmi ubijenim iz ovog mjesta za vrijeme rata, preko cijele ploče ispisano preko imena natpis “SRB” , a na obližnjoj kući i krst sa četiri “s”.

Slučaj je odmah prijavljen Policijskoj stanici Vlasenica, a pripadnici ove stanice brzom reakcijom locirali su i priveli počinioce.

Pored navedenog, da bude gore, riječ je dvojici maloljetnika, jedan 2009. a drugi 2010. godište, koji su odmah i priznali krivicu.

Djeca u Vlasenici oštetila spomen ploču ubijenih komšija, roditelji plaćaju nadoknadu štete (FOTO)

Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su saopštili  da je slučaj priajvljen u 13 sati i 10 minuta, pripadnici Policijske stanice Vlasenica pronašli su počinioce u roku od sat vremena.

Mirzet Redžić koji je i prijavio ovja slučaj za portal Zvornički ba je rekao:

Roditelji dječaka koji su svojim djelom uzenemirili svoje komšije obavezni su pričinjenu štetu sanirati i ona je simbolična u odnosu na uznemirenost koja je unijeta među stanovnicima. Oni će vjerovatno platiti simboličnu mandatnu kaznu za primjer drugim, a nakon toga i javno izvinuti sugrađanima u mjesnoj zajednici Gradina. Ovo ću insistirati na osnovu stava Savjeta mjesne zajednice Gradina nakon jutrošnjeg sastanka.

Nadamo se da se ovakve nemile scene neće se više nigdje ponoviti, rekao je Redžić.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *