U Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Nišu, Ivanjici, Aleksincu, Kragujevcu i Priboju ovaj problem se ne rešava u potpunosti, a za svoju bezbednost i bezbednost svoje imovine građani strahuju.

Iz JKP “Naš dom” kažu za Telegraf.rs da se psi lutalice pojavljuju u svim delovima Loznice, te da su za pse lutalice odgovorni nesavesni vlasnici koji puštaju pse iz svojih dvorišta.

– Mi radimo od 2009. godine i imamo ugovor sa Gradskom upravom Loznica i oni nama te usluge plaćaju. Gradska uprava izdvaja određenu cifru iz budžeta za zbrinjavanje pasa lutalica. Radi se o hvatanju pasa po pozivu. Poziv može da uputi običan građanin ili inspekcija, tada mi šaljemo ljude na teren – kažu iz JKP “Naš dom”.

Oni kažu da se psi pojavljuju svuda u gradu. Ima ih u centru grada gde se pojavljuju pored kontejnera i gde se hrane. Takođe, pojavljuju se i u bolničkom okrugu kao i kod škola i obdaništa. Takođe, poseduju prihvatilišta za pse koji broje dvadeset i osam boksova.

– Mi nismo registrovani kao ambulanta. Morali smo da pronađemo ambulantu koja je registrovana i sa njom sada imamo sklopljen ugovor. Oni za naše potrebe rade preglede pasa i trijaže. Imamo i prihvatilišta koja imaju kapacitet od dvadeset i osam boksova. Unutar tih boksova se nalaze kućice za pse. Mi na osnovu dnevnog zbrinjavanja pasa, na kraju meseca sabiramo koliko pasa ima i pravimo fakturu prema Gradskoj upravi, a ona onda to plaća komunalnim preduzećima – kažu iz ove institucije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *