Blagoslovom episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija sa ciljem vanjske zaštite i uređenja objekta izvedeni su radovi na zgradi mitropolije u Zvorniku.

– Uz svesrdnu pomoć, kako duhovnu tako i materijalnu, vladike Fotija prošlog mjeseca su započeli radovi na generalnoj obnovi spoljašnjeg izgleda zagrade mitropolije u Zvorniku, u ulici Braće Obradovića. Radovi su nedavno završeni, a urađena je nova fasada, hidroizolacija, termo i zvučna izolacija, limarski radovi na okapnicama i olucima, ofarbane i obnovljene grilje na prozorima te urađeni kompletni unutrašnji molerski radovi. Ono što je najvažnije jeste da je ornamentika u potpunosti sačuvana jer je ova zgrada pod zaštitom države. Dakle, ništa od urađenih radova nije promijenilo njen vanjski izgled. Nadamo se da je ovim radovima riješen problem vlage koja je bila stalno prisutna u objektu – rekao nam je sveštenik Slavenko Tomić.

On je dodao da je radove izvodilo preduzeće „Gradeks“ iz Zvornika.

– Zahvalni smo i za svesrdnu materijalnu pomoć predsjednika Crkvene opštine Zvornik – Stari grad Danijela Dragičevića, šefa kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Gradske uprave Zvornik na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem te drugim donatorima – istakao je Tomić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *