Uoči zvaničnog otvaranja Zvorničkog ljeta 2022, danas je na gradskom šetalištu počeo Ljetni bazar koji ove godine okuplja isključivo proizvođače sa područja Zvorničkog grada.
Prema riječima direktorice gradske Turističke organizacije Ivana Đokić Milanović je svoje rukotvorine i proizvode izložila 18 Zvornika.
“Ovdje možete vidjeti i kupiti ručno rađene dekoracije, vez, heklane i pletene predmete, domaće sapune i kreme, nakit, torbe i još mnogo toga. ” Ove godine smo odlučili da samo našim lokalnim proizvođačima damo priliku da se promovišu na Ljetnom bazaru, tako da nemamo goste iz drugih gradova iako je bilo zainteresovanih.

“Ljetni bazar će trajati sedam dana, a 5. Avgusta šetalište će se pretvoriti u slatku Mednu ulicu jer će Zvornički pčelari izložiti pčelinje proizvode.
“Ovo je još jedan sadržaj u okviru Zvorničkog ljetnog i ljetnog bazara koji organizujemo u saradnji sa Udruženjem pčelara “Bagrem”, a imaćemo mednu ulicu 7. Kolovoz. Očekujemo 11 medara da izloži svoje proizvode.

Đokić Milanović pozvao je sugrađane i sve goste koji će tokom Zvorničkog ljeta boraviti u našem gradu da obavezno posjete Ljetni bazar svakim danom od 14:00 do 21:00 sati. Ona je dodala da će Turistički info centar raditi cijeli dan od 2. Do 8. Avgust gdje će zainteresovani moći dobiti sve informacije o našem gradu, turističkoj ponudi, događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *