Policija je uhapsila Elvedin M. (46) iz Dervente zbog sumnje da je obljubio maloletnicu (17), a zatim joj pretio da ne govori ništa.

Nakon hapšenja, osumnjičeni je saslušan i u Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju koje je zatražilo određivanje jednomesečnog pritvora, jer bi osumnjičeni pedofil mogao ponoviti teško krivično delo, piše Srpskainfo.

Osnovni sud u Derventi je nakon saslušanja odredio pritvor osumnjičenom pedofilu.

– Osumnjičeni se tereti da je od 28. februara do 8. avgusta ove godine, na raznim mestima u Derventi, a nakon što je upoznao maloletnicu, rođenu 2004. godine, stekao njeno poverenje, nad njom nekoliko puta izvršio obljubu uz pretnju njoj i njenoj sestri da ne smeju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je ona maloletna i da između njih postoji velika nesrazmera u zrelosti i u uzrastu – naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Osim obljube osumnjičeni se terete da je od aprila do 7. avgusta ove godine, sestri žrtvi pretio da će je ubiti ukoliko se maloletnica prestane viđati s njim.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina zaprećena je kazna do osam godina zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *