Evropska unija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u cilju podrške ruralnom razvoju BiH.

Prijave se podnose isključivo posredstvom jedinice lokalne samouprave, a krajnji rok je 21. novembar 2022. godine do 17:00 časova.

Cilj Javnog poziva je povećanje prihoda stanovništva iz ruralnih područja kroz diverzifikaciju prihoda iz ekonomskih i socijalnih aktivnosti na farmi ili izvan nje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta, unapređenje postojećih i razvoj novih usluga, te doprinos održivom razvoju kroz uvođenje i promociju dobre prakse vezano za sigurnost hrane, očuvanje životne sredine i zaštite radnika, kao i drugog stanovništva od posljedica COVID – 19 i drugih negativnih uticaja na javno zdravlje.

Javni poziv se sastoji iz dva LOT-a, na prvi se mogu prijaviti poljoprivredna gazdinstva (fizička lica), registrovani privredni subjekti (samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća) a na LOT 2 mogu se prijaviti udruženja, privatne ustanove ili privatna preduzeća.

Ukupan budžet je 6.500.000 KM.
Sve dodatne informacije možete naći ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *