U Zvorniku je juče u okviru projekta „Fudbal u škole“ održano regionalno takmičenje u malom fudbalu na kojem je prvo mjesto kod dječaka osvojila ekipa zvorničke OŠ „Sveti Sava“, drugo mjesto ekipa škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, a treći su bili učenici škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića. U kategoriji djevojčica prva je bila ekipa OŠ „Jovan Dučić“ iz Bijeljine, drugo mjesto ekipa škole „Aleksa Jakšić“ iz Milića i treća ekipa škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića.

„Učestvovale su 11 muških i četiri ženske ekipe učenika od četvrtog do šestog razreda. Ovo je novina koja će, nadam se, da zaživi u narednim godinama. Lijepo je da se djeca iz različitih gradova susretnu, druže, takmiče i pokažu fer plej“ – rekao je Dražen Janković, profesor fizičkog vaspitanja iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Roćevića, koja je bila domaćin takmičenja.

On je dodao da najbolji idu na Republičko takmičenje koje će biti održano u decembru.

Na takmičenju su učestvovale i škole „Branko Radičević“ iz Bratunca, „Knez Ivo od Semberije“ iz Bijeljine, „Sveti Sava“ iz Lopara, „Jovan Dučić“ iz Šekovića, „Kosta Todorović“ iz Skelana i „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice.

Organizator je Fudbalski savez Republike Srpske u saradnji sa Evropskom Fudbalskom Federacijom i uz podršku ministarstava porodice omladine i sporta, prosvjete i kulture, zdravlja i socijalne zaštite i unutrašnjih poslova.

Projekat se sprovodi u cijeloj Republici Srpskoj, takmičenje se odvija u tri faze opštinsko, regionalno i republičko pod motom “Zdravo dijete, zdrava škola”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *