Proteklog vikenda završeni su izbori na području Medžlisa islamske zajednice Zvornik koji obuhvata područje općine Sapna i grada Zvornik. Izbori su sprovedeni u svim džematima na području Medžlisa 2.decembra, tada su izabrani članovi džematskih odbora, delegati Skupštine Medžlisa IZ Zvornik i delegati za biranje saobrnika ispred Muftiluka Tuzla. Ove subote održana je izborna Skupština Medžlisa IZ Zvornik koja je izabrala nove članove Izvršnog odbora ove institucije, a u nedjelju su izabrani delegati birali saobrnike Tuzalnskog muftijstva za Sabor Islamske zajednice BiH.

U prostorijama MIZ Zvornik odrzana je Skupština Medžlisa, koja je izabrala Izvršni odbor vjerske institucije. Prisutni izabrani delegati na Skupštini izabrali su 12 novih članova Izvršnog odbora, a na listi se našlo 24 imena. Delegati su birali tri člana Izvršnog odbora iz reda uposlenih imama zvorničkog medžlisa i devet članova iz redovnih članova medžlisa.

Opširnije u radijskom prilogu klikom na link u nastavku:

https://rtvglasdrine.com/vijesti/izabran-novi-izvrsni-odbor-medzlisa-iz-zvornik-audio/ 

Novi članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zvornik su:

Džemsad Ahmetović, Elvis Gogić, Salem Grahić, Nerzudin Hajdarević, Mirza Hasanović, Samir Palić, Fehrudin Selimović, Safet Smajtić, Sejfudin Suljkanovic te iz reda uposelnih imama Mustafa ef. Muharemovic, Meho ef. Hasanovic i Islam ef. Mehmedović.

Završeni izbori na području Medžlisa islamske zajednice Zvornik (AUDIO)

Izabrani članovi Izvršnog odbora jednog od članova izabrat će za predsjednika Medžlisa IZ Zvornik koji će tu funkciju obnašati naredne četiri godine.

Završeni izbori na području Medžlisa islamske zajednice Zvornik (AUDIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *