Ogormne količine humanitarne pomoći za narod pogđen zemljotresom u Siriju i Turskoj prikupljene su u Bosni i Hercegovini. Ranije smo pisali o auto-prevozniku Sjefi iz Janje koji je sebe i svoj kamion stavio na raspolaganje za bespletan pevoz humanitarne pomoći. Mnogobrojni privrednici širom države Bosne i Hercegovine, izdvajaju ogromna finansijska sredstva kako bi pomogli stanovništu pogođenom zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Privrednici iz zvorničkog naselja Drinjača, braća Mehmedović, izgradilu su poslije završetka rata respektabilnu kompaniju “Ćađo-Prevoz” sa sjedištem u mjestu Ljubače kod Živinica. Porodični poslijeratni obrt ovih Podrinjaca na prostoru Tuzle, vremenom se razvio u veliki biznis i ovu kompaniju smjestio među vodećim u BiH iz oblasti transporta u drumskom saobraćaju.

Prethodnog dana su svoje kamione i vozače, vlasnici kompanije “Ćađo-Preovz” stavili na raspolaganje za prevoz pomoći za Tursku. Ovo nije prvi put da braća Mehmedović pomažu one kojima je pomoć potrebna i daju puni doprinos za humanitarne akcije i aktivnosti koje su od opšteg dobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *