Ovo vikenda nastavljeno je fudbalsko prvenstvo područne lige “Birač”. Zabilježeno je nekoliko zanimljivih rezultata, a u komšijskom derbiju ekipa Branjevo i Napredak Šepak došlo je do podjele bodova. Rezultat komšijskog derbija na kraju utakmice iznosio je 2:2, što je dovoljno da Branjevo zadrži četvrtu poziciju na tabeli sa 23 osvojena boda dok je za FK Napredak dovoljno da ostane na vrhu tabele sa bodom prednosti iza pratioca.

Radnički iz Karakaja ugostio je ekipu Jadar iz Nove Kasabe i nakon velike muke uspio zabilježiti novu pobjedu rezultatom 1:0 što je bio rezultat i prvog poluvremena. Radnički Karakaj prvi je pratilac lidera iz Šepka i najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Polet iz Kravice je pomalo neočekivano slavio u Čelopeku i upisao novu gostujuću pobjedu i to rezultatom 1:0, što je dovoljno za 27 bodova i zaostatkom od 5 bodova za vodećim timom Napredak. Ekipe Borca iz Osmaka i Bratstva iz Bratunca u Bratuncu su odigrali bez golova i podijelili bodove.

Tim Mladosti iz Diviča upisao je još jednu visoku pobjedu nad timom Jasenice, ovaj put na stadionu Trnovice ukupnim rezultatom 6:1 u korist gostiju. Zanimljivo je da su gledaoci na ovom susretu vidjeli dva penala po jedan za oba tima. Za ekipu Mladosti pogađali su Krupinac, Ibrić, Hidić, Karić i Huseinović te su postali jedina ekipa u prvenstvu sa istim brojem postignutih i primljenih golova što je dovoljno za 6.poziciju na tabeli dok je Jasenica ostala ubjedljivo posljednja bez osvojenog boda u ovoj sezoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *