Fudbaleri "Drine" porazom u posljednjem kolu pali na 15.poziciju na tabeli i igrat će plejaut za opstanak u prvoligaškom društvu

FK “Drina” Zvornik doživio je još jedno poniženje u posljednjih nekoliko godina. Nakon početka ove sezone i polusezone, klub je skoro ostao bez igrača iz vlastitog pogona, a prinove koje su stigle u klub odvele su “Drinu” u plejaut, odnosno razigravanje za opstanak u prvoligaškom društvu. Fudbaleri Drine uspjeli su upisati poraz na gostovanju u Laktašrima od istoimenog kluba i to dosta uvjerljiv poraz. Uskoro predstoji razigravanje za popunu prvoligaškog društva, a Drina će razigravati sa jednim od viceprvaka Druge lige RS. U nastavku pročitajte izvještaj sa utakmice u Laktašima od portala SportDC.net:

Na kraju sezone “četvorka” za treću poziciju na tabelu i poravnanje u borju bodova sa vicešampionom Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići.

Fudbalski klub Laktaši Admiral bet, na pošten način, trijumfalno, je završio prvu sezonu u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske poslije deset godina pauze. Na Gradskom stadionu kraj čipsare pala je zvornička Drina koja je poslata u baraž.

Mrežu gostujućeg čuvara mreže Branislava Ružića u 14. minutu načeo je domaći kapiten Mihajlo Amidžić, a u 23. minutu Bojan Marković je udvostručio prednost. Istri igrač je u 43. minutu i potvrdio trijumf izabranika trenera Miljana Bajića, pa je na pauzi mesto u timu ustupio iskusnijem kolegi Urošu Stamenkoviću kojem je ovo bila poslednja utakmica u prvoligašu iz Laktaša. Igrao se 85. minut kada je Stefan Milojević četvrti put poslao Ružića u mrežu po loptu, a onda u 88. minutu domaćin je propustio priliku za “petardu”.

Rezervista Uroš Stamenković na oproštaju od saigrača i stručnog štaba iznudio je jedanaesterac i promašio. Nije uspio golom da stavi tačku na desetogodišnji staž u klubu i sedam ipo sezona provedenih u Laktašima. Prevario je golmana Ružića, poslao ga u drugu stranu, ali i šutirao pored stative.

Laktaši Admiral bet – Drina (Z) 4:0 (3:0)

Gradski stadion kraj čipsare u Laktašima. Gledalaca: 300. Sudija: Bojan Panić (Prijedor). Strijelci: 1:0 Amidžić (14), 2:0 Marković (23), 3:0 Marković (43), 4:0 Milojević (85).
LAKTAŠI ADMIRAL BET: Knežević, Milić, Amidžić, Škorić (od 61. Govedarica), Milojević, Trivić, Ostojić, Marković (od 46. Stamenković), Janković (od 76. Gavrić), Runić (od 61. Trninić), Babić (od 46. Džombić).
DRINA (Z): Ružić, Denkovski (od 66. Jezdić), Veljkić, Andrić, Sušić (od 53. Kojić), Vasić (od 53. Kovačević), Perić (od 71. Marić), Maksimović, Ćulum, Stanišić, Novak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *