Zvornički prevoznici najavili protest ove subote zbog zatvaranja mosta u Karakaju

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 28. septembra 2023. godine, lišili su slobode M.D. (1964.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bratunac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 25. septembra 2023. lišili slobode P.N. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 27. septembra 2023., lišili su slobode A.Č. (1997.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, 22. septembra 2023., pripadnici ove jedinice su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, lišili slobode I.V. (1981.) jer ga potražuje Kantonalani sud u Novom Travniku zbog krivičnog djela Razbojništvo. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *