Bijeljina: Potvrđena optužnica protiv oca zbog obljube djeteta

Rješenjem Osnovnog suda u Bijeljini od 13.11.2023. godine, broj 80 0 K 154863 23 Kv 3, odbijen je Prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za određivanje pritvora protiv lica M.K., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo -Iskorištavanje djece za pornografiju- iz člana 175. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Protiv osumnjičenog lica su izrečene mjere zabrane sastajanja i komuniciranja sa oštećenom, tako da se osumnjičenom zabranjuje približavanje oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara, te će kontrolu izrečene mjere vršiti nadležna policijska stanica.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini će izjaviti žalbu na ovo Rješenje Osnovnog suda u Bijeljini, navedeno je na stranici Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Na zvaničnoj stranici OTJ Bijeljina se i navodi:

“Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *