Fudbaleri Drine osvojili bod na gostovanju protiv BSK-a u posljednjem prvenstvenom kolu i osigurali opstanak

U posljednjem prvenstvenom kolu fudbaleri Drine su kao gosti odigrali neriješeno 2:2 na gostovanju u Banjaluci protiv ekipe BSK-a i na taj način izbjegli mečeve baraža.

Tim iz Zvornika je do vođstva stigao u 39. minutu autogolom Radovića. Izjednačenje domaćem timu donio je Savanović u 56. minutu iz jedanaesterca. U 63. minutu BSK dolazi do preokreta, a strielac pogotka je bio Radulović. Bod Drini u 73. minutu donosi Janjić za konačnih 2:2.

BSK – Drina (Z) 2:2 (0:1)

Pomoćni teran Gradskog stadiona u Banjaluci. Gledalaca: 80. Sudija: Darko Vukojević (Doboj). Strijelci: 0:1 Radović (39 – autogol), 1:1 Savanović (56 – penal), 2:1 Radulović (63), 2:2 Janjić (73). Žuti kartoni: Savanović (BSK), Maksimović, Hadžiavdić, Janjić, Srećković, Jovićević, Jokić (Drina).

BSK: Modić, Radović, Radulović, Jagodić (od 35. Javorac), Samardžija, Đorđević, Perović, Savanović, Stojičić, Pušić, Erić.

DRINA (Z): Marković, Jovićević, Jokić, Hadžiavdić (od 71. Bogdanović), Ilić, Srećković, Jezdić, Krstin (od 61. Gavrić), Maksimović, Janjić (od 83. Jelić), Ćulum.

U Premijer ligu BiH se plasirao Radnik iz Bijeljine, u niži rang preseljavaju se Modriča i Omarska. U baraž iz Prve lige Republike Srpske idu Borac iz Kozarske Dubice i Romanija iz Pala, koji bi trebali da igraju protiv Proletera iz Dvorova i Sloge iz Trna ili Crnog Vrha iz Jaružana.

Kako stvari trenutno najmanje jedna drugoligaška ekipa koja treba da igra baraž će odustati od doigravanja, a ako se uzme u obzir ko su ljudi koji i kako vode FSRS, ne bi nas iznenadilo da Modriča nekim čudom ostane u ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *