Servisne informacije PU Zvornik o značajnijim bezbjednosnim događajima za dan 28.07.2024. godine.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela (u Bratuncu i u Šekovićima), tri narušavanja javnog reda i mira (u Osmacima, Vlasenici i Kozluku), jedna saobraćajna nezgoda (u Kozluku) i pet lica je lišeno slobode (tri u Kozluku i dva u Bratuncu). O hapšenju dva lica na području Kozluka iz Policijske uprave Zvornik je saopšteno:

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk su 28.07.2024. godine, lišili slobode dva lica iz Zvornika inicijala S.L. i R.B. na osnovu člana 170. Zakona o prekršajima Republike Srpske, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Istog dana oko 20,10 časova, navedena lica su narušila javni red i mir grubim vrijeđanjem policijskih službenika PS Kozluk koji su obavljali poslove obezbjeđenja javnog skupa, odbijajući da postupe po naređenju policijskih službenika da prestanu sa vršenjem prekršaja. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Zvornik. Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama hapšenje se dogodilo na manifestaciji ”Prasićijada” koja se dešavala u zvorničkom naselju Jasenica kod Kozluka, a policajci su doživjeli verbalne prijetnje, uvrede zbog čega su reagovali hapšenjem dva lica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *