Tokom vikenda održan prvi Dječiji planinarski kamp “Grkinja 2024” (FOTO)

U Liješnju u planinarskom domu „Grkinja“ prvi put je ove godine organizovan dvodnevni dječiji kamp “Grkinja 2024” u organizaciji PEU Korak. Prema riječima Zorana Smiljanića iz ovog udruženja učestvovalo je devetnaestoro djece iz Zvornika, Bijeljine i Malog Zvornika.

„Tokom dva dana boravka u kampu, djeca su savladala vještinu postavljanja i spavanja u šatorima, šetnje u noćnim uslovima kao i edukaciju o ekologiji i prvoj pomoći u prirodi. Učili su o geografiji našeg kraja i biljkama koje se mogu sresti u prirodi. Jedna od najljepših vještina koju su savladali jeste drugarstvo. Vrijedno su radili na održavanju čistoće kampa i doma, pomagali u spremanju obroka, družili se uz logorsku vatru i rano ustajali i savladali stazu u dužini od 20 kilometara.“

Nakon završetka druženja svim učesnicima su dodijeljene diplome, majice i bedževi sa simbolom kampa.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su najmlađi Zvorničani zainteresovani za ovakav vid učenja.

„Ulaganje u mlade, edukaciju i obrazovanje je prije svega ulaganje u našu budućnost, zbog toga smo se vrlo rado odazvali i podržali ovakav vid učenja i obuke. Nadamo se da im se svidio boravak u planinarskom domu i u prirodi i da će ovaj kamp postati tradicija,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Iz Planinarsko ekološkog udruženja „Korak“ zahvalili su se Gradskoj upravi grada Zvornika kao glavnom pokrovitelju ovog kampa, Turističkoj organizaciji grada Zvornika za podršku u organizaciji, te kompaniji “Vitinka” i planinarskom domu “Grkinja” u Liješnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *