DIS Scena na Festivalu festivala: Tanja Pavlović osvojila nagradu za glumicu večeri

Pozorišni festival, 67. po redu „Festival festivala“ završen je juče u Trebinju dodjelom priznanja i nagrada za najbolje predstave i izvedbe.
Zvorničko pozorište, DIS Scena, imala je veliku čast da učestvuje na ovom renomiranom pozorišnom festivalu koji prikazuje najbolje predstave iz regiona. U selekciji 15 pozorišnih predstava, članovi DIS Scene Zvornik, uspjeli su da skrenu pažnju selektoru festivala profesora Luke Kecmana i budu izabrani među najbolje od najboljih.

„Festival festivala“ koji se održava u sklopu manifestacije Trebinjskog kulturnog ljeta, jedan je od najprestižnijih festivala u BiH. Pored naših Zvorničana, na festivalu su učestvovali i ansambli iz Zagreba, Beograda, Tetova, Kisača, Trebinja i Pljevalja.

Kako je rekao Aleksandar Riđošić, reditelj i glumac, članovi DIS Scene Zvornik igrali su na završnoj večeri festivala, pred prepunom salom trebinjskog pozorišta sa predstavom “Jao Milenko”, gdje su pobrali simpatije publike te dobili pozitivne kritike žirija.

-DIS Scena je za manje od godinu dana rada prošla selekciju za ovaj prestižni festival što je nesvakidašnje. Velika je čast i uspjeh dijeliti daske sa pozorištima koja rade dugi niz godina – rekao je Riđošić.

Za glumicu večeri po odabiru žirija publike izabrana je Tanja Pavlović koja je tumačila lik Coke.

I ako je osvojila nagradu za glumicu večeri, zaslužila je i veće nagrade, bili su komentari uglednog kritičara i petostrukog osvajača zlatne maske, profesora Koprivice.

-U proteklih 20 godina festivala, Tanja je jedina dama koja je pokazala nevjerovatan osjećaj za komediju. Obavezno se oprobajte u ulozi Gospođe ministarke. Iz teksta predstave se vidi da pisac ima talenat, da su svi likovi odlično okarakterizovani i da se kroz satiru dotiču jedni jako ozbiljni motivi. Pohvale i reditelju za ideju i postavku monodrame i duo drame koje se smjenjuju i igraju kao simultana scena. Sve u svemu predstava je jako čista i svježa – obrazložio je profesor predstavu zvorničkog pozorišta.

DIS Scena Zvornik je grupa iskusnih pojedinaca i mladih entuzijasta okupljena kao pozorišna trupa sa sjedištem u Domu omladine Zvornik pod okriljem DIS teatra mladih iz Banjaluke.

Pozorište je od inicijalnog pokretanja u maju prošle godine produciralo samostalno i uz pomoć DIS teatra tri predstave i to: jednu srednjoškolsku – „Jutro je pametnije od noći“, dječiju novogodišnju predstavu „Dve novogodišnje jelke“ i večernju predstavu, komediju „Jaaao, Milenko!“ po tekstu Vlade Nedića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *