Admir Halilović iz Križevića najbolji na evropskom kupu kik boksa u Beogradu

Mladi takmičar iz Križevića Admir Halilović nastavio je uspjehe na prestižnim turnirima kik boksa. U Beogradu je proteklog vikenda održan evropski kup, Halilović je bio najbolji u kategoriji do 13 godina i 32 kilograma. Pored prvog mjesta u svojoj kategoriji, Halilović je bio drugi u kategoriji dječaka do 37 kilograma.

Admir Halilović iz Križevića najbolji na evropskom kupu kik boksa u Beogradu

Ovi rezultati su nastavak kvalitetnog rada i treninga koje ovaj mladi takmičar redovno radi kako u svom klubu, tako i kod kuće gdje trenira sa svojim ocem Selvirom. Selvir je pripadnik policijskih snaga Policijske uprave Zvornik, od ranije je nosilac zvanja majstor karatea drugi dan.

Admir Halilović je primjeran učenik osnovne škole “Desanka Maksimović” područno odjeljenje Križevići.

Na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu učestvovalo je 400 takmičara iz 15 zemalja.

Tradicionalni evropski kikboks kup „Serbian open“ održan je u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu (ul. Pariske komune 20), u organizaciji Kik boks saveza Srbije.

Šampionat je bio u disciplinama K-1 rules i Kicklight contact za kadete, juniore i seniore, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Ove godine na kupu su nastupili  takmičari iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Moldavije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...