Ajdin Tabaković trenira fudbal i karate, igra folklor, osvaja medalje i odličan je učenik

Dvanaestogodišnji Ajdin Tabaković, učenik petog razreda Prve osnovne škole u Srebrenici, još u predškolskim godinama počeo je pokazivati izuzetan sportski talent, posebno u fudbalu i karateu. Karate i fudbal počeo je trenirati u sedmoj godini i od tada je ostvario zapažene rezultate na svim državnim i entitetskim takmičenjima.

Ajdin Tabaković trenira fudbal i karate, igra folklor, osvaja medalje i odličan je učenik

Redovno trenira fudbal u FK Guber, a aktivan je član Karate kluba Želja Ipon iz Srebrenice, koji postoji više od pet godina, a medalje je već prestao brojati. To je klub koji se nikad s takmičenja nije vratio bez osvojenih medalja. Ovaj mali Podrinjac igra i folklor u Kulturno-umjetničkom društvu „Vaso Jovanović“.

Ajdin dobro uči i niže petice te njegovu kolekciju medalja i priznanja krase brojne nagrade osvojene na školskim i lokalnim takmičenjima. Prije dvije godine dobio priznanje Skupštine općine Srebrenice kao najbolji sportista te godine.

Kaže da u svemu ima veliku podršku majke Asmire, sestara Amine i Adne te oca, efendije Alije Tabakovića, koji je do odlaska na novu dužnost bio dugogodišnji predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

(Avaz)

Podijelite nas :