ALUMINA” DOGOVORILA POSLOVNU SARADNJU SA RUDNICIMA IZ ZAPADNE HERCEGOVINE: Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita u 2019. godini

Predstavnici kompanije “Alumina” iz Zvornika i Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su saradnji prema kojoj bi ova dva rudnika u 2019. godini trebalo da isporuče 100.000 tona rude boksit za potrebe rada zvorničke fabrike.

ALUMINA” DOGOVORILA POSLOVNU SARADNJU SA RUDNICIMA IZ ZAPADNE HERCEGOVINE: Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita u 2019. godini
Sastanak u Alumini

Prema ugovoru koji je danas potpisan u Zvorniku, rudnik iz Posušja trebalo bi da isporuči 60.000 tona
rude boksit, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona. U “Alumini” smatraju da je veoma važna saradnja sa ovim rudnicima jer se tako obezbjeđuju potrebne količine rude za redovan rad u ovoj fabrici.

Direktor poslovne oblasti Razvoj i Kontrola kvaliteta u „Alumini“ dr Zoran Obrenović rekao je nakon sastanka da su rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega dugogodišnji partneri i da je cilj da se još više razvija saradnja.

-Kompanija „Alumina“ već duži period sarađuje sa Rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega, gdje su izuzetno kvalitetna ležišta boksita, što je veoma bitno sa ekonomskog aspekta za poslovanje naše fabrike – istakao je Obrenović, dodajući da će za ispunjenje ovogodišnjeg plana proizvodnje u „Alumini“ biti potrebno više od milion i sto hiljada tona rude boksita.

Direktori Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega Petar Petric i Stanko Ljubić su rekli da je „Alumina“ njihov strateški partner kojem rudu isporučuju duži niz godina i da su zadovoljni saradnjom.

Kako je rečeno na današnjem sastanku, isporuka rude iz Posušja i Širokog Brijega biće nastavljena već od četvrtka 17. januara i odvijaće se po dinamici potpisanog ugovora.

(Služba za odnose s javnošću)

Podijelite nas :