Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Eric Nelson, 11. jula 2019. godine, posjetio je Jedinicu granične policije Zvornik, gdje se susreo s komandirom ove jedinice Mirelom Imamovićem.

Ambasador SAD-a Eric Nelson posjetio JGP Zvornik, najava pomoći za Graničnu policiju BiH

Tokom sastanka, Nelson i Imamović razgovarali su o radu i trenutnim aktivnostima u zoni odgovornosti JGP-a Zvornik i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprečavanju ilegalnih migracija, ljudskim resursima, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu.

Nakon sastanka, američki ambasador obišao je službene prostorije ove jedinice i Međunarodni granični prijelaz Karakaj te razgledao specijalističku opremu doniranu putem Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program). Ovom prilikom, ambasador Nelson obećao je nastavak podrške u razvoju GPBiH, a u cilju jačanja bh. policijske agencije. U prethodnom periodu, realizirano je niz obuka za policijske službenike.

Ambasador SAD-a Eric Nelson posjetio JGP Zvornik, najava pomoći za Graničnu policiju BiH

U dosadašnjem periodu, Vlada SAD-a donirala je GPBiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona KM, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)