Saturday, June 6#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Apel za pomoć Murizu koji živi u kući staroj više od 150 godina (VIDEO)


Prati novosti i na fejsbuku!

Humanitarci iz organizacije Help Others iz Salzburga koju predvodi Zvorničanin Dževad Islamović pokrenuli su još jedan apel, ovaj put za ugroženog Muriza Okića iz Đurđevika kod Živinica. Priča je pomalo nevjerovatna i teška za razumijeti onima koji nisu imali dodira sa sličnim ljudima. Mnogi su ostali šokirani uslovima u kojima Muriz živi, a vjerujemo da će ovo biti još jedna uspješna akcija u nizu koja ljudima olakša koliko toliko izuzteno težak i surov životni put. U nastavku prenosimo tekst i videozapis HO Help Others u potpunosti:

Apel za pomoć Murizu koji živi u kući staroj više od 150 godina (VIDEO)

Muriz Okić iz sela Zenuni nadomak Đurđevika živi sam u kući staroj preko 150 godina.

Lošije uslove za život do sada nismo vidjeli. Bez vode u kući, bez kupatila, prozora, u jednoj prostoriji boravi Muriz tokom cijelog dana, a krov samo što se nije obrušio.

Njegove psihičke smetnje mnogi njegovi sugrađani iskorištavaju, ima dana kada za doručak cijeli dan radi rekao je njegov komšija.

Ne smijemo dopustiti da Muriz zazimi u ovoj kući to bi bila fatalna greška, ne daj Bože jačeg snijega ova kuća šeperuša bi se srušila, navedeno je na stranici humanitarne organizacije Help Others iz Salzburga.

Molimo sve humane ljude koji su u mogućnosti pomoći Murizu da to učine što prije, uslovi su katastrofalni u kojima Muriz ne smije dočekati zimu !!🔹️ Misli i čini dobro 🔹️ Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “MURIZ”
H.O. “Help others” Salzburg

ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Podijelite nas :

loading...