Humanitarci iz organizacije Help Others sa sjedištem u Salzburgu pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći teško oboljeloj Mini Ibrahimović iz mjesta Striježevo u Križevićima kod Zvornika. Mina živ sa suprugom Atifom u nehumanim uslovima u kući koja je devastirana i trenutno nehumana za život čovjeka. Pored teškog života koji se preivljavao uzgojem ovaca, Mina je teško oboljela. Help Orhers stranica u svom apelu prenosi:

Apel za pomoć teško oboljeloj Mini Ibrahimović iz Križevića koja živi u nehumanim uslovima

Prije nekoliko mjeseci Mina se razboljela te su doktori otkrili da ima rak na jajnicima, da bi se liječila njen muž Ibrahim je prodao ovce od kojih su živjeli. Ali nažalost novac od ovaca koje su prodali, bilo je nedovoljno za njeno daljnje liječenje. A pored svega toga dobila je i vodu u plućima i svake sedmice ide na iscrpavanje vode iz stomaka.

Pored toga što je Mina bolesna kuća u kojoj žive renovirana je od donacija nakon povratka u Striježevo 2004 godine i urađena je samo jedna soba 3m*3m i hodnik.

Sve od namještaja što imaju to su im dale komšije, čak su uzimali i pokvarene zamrzivače, jer nemaju mira od miševa u neobrađenim sobama, sve što hrane ostave ako prenoći miševi će načeti i opoganiti.

https://www.youtube.com/watch?v=H1RcqACPrR4

Brodski pod i istrošena peć koju su dobili od komšija nisu u mogućnosti zagrijati ni tu prostoriju, a prilikom blaže kiše Mina je primorana postavljati deke na prozore zbog loše stolarije.

Njihov život je zaista težak, stari i iznemogli a pored toga i bolesni jednostavno trebaju pomoć humani ljudi,molimo vas pomozite koliko ste u mogućnosti, ako ne možete pomoći podijelite ovaj apel možda neko od vaših prijatelja može pomoći Mini.

Svoje uplate možete izvršiti na račune naše humanitarne organizacije sa naznakom “ZA MINU”.

H.O. “Help others” Salzburg

ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

PAYPAL: paypal.me/helpothers1