Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zvornicki/zvornicki.ba/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u januaru ove godine dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 28 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić. Ove informacije iznijete su na mjesečnom predstavljanju izvještaja o radu Policijske uprave Zvornik za mjesec januar.

U januaru stanje bezbjedno na području Policijske uprave Zvornik, materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima izosi 66.000 КM

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je od tih 30 saobraćajnih nezgoda, pet bilo sa povrijeđnim licima dok su ostale saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

„Od pet saobraćajnih nezgoda, tri su sa lakše povrijeđenim licima, dvije sa teže povrijeđenim, dok saobraćajnih nesreća sa poginulim licima u januaru nije bilo“, rekao je Vasilić.

„U toku januara ukupno je kontrolisano 1.869 vozila i vozača i evidentirano 800 prekršaja, zbog čega je izdato 755 prekršajnih naloga“, rekao je Vasilić i dodao da je iz saobraćaja isključen 41 vozač, od kojih je 39 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je januaru 2019. godine karakterističan po smanjenju ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela u svim oblastima.

„Na području Policijske uprave Zvornik u januaru su evidentirana 42 krivična djela, što je za 26 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine“, rekao je Savić.

On je dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto 37 izvještaja protiv 41 lica, među kojima je bilo osam povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Ističući da je od ukupnog broja evidentiranih krivinih djela, 37 iz oblasti opšteg krtiminaliteta, što je za 22 odsto manje nego u januaru 2018. godine, Savić je rekao da nije evidentirano izvršenje najtežih krivičnih djela kao što su razbojništva, razbojničke krađe i slično.

On je naglasio da su u oblasti provrednog kriminaliteta otkrivena četiri krivična djela.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilatvima podnijeta su tri izvješata protiv 4 lica, dok materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima izosi 66.000 КM, koliko iznosi i visina stečene protivpravne imovinske koristi“, rekao je Savić.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da se iz navedenih podataka može zaključiti da je stanje na području koje operativno pokriva ova policijska uprava stabilno i zadovoljavajuće, jer nije bilo događaja koji su mogli uznemiriti javnost.

(Infobirac.net)