Bitka za Aluminu se nastavlja, paljba saopštenjima za javnost

0
Zaposleno 28 novih radnika u „Alumini“

Dok zvornički gigant Alumina nstavlja nizati poslovne uspjehe, u isto vrijeme nastavljaju se i komplikacije oko vlasničke strukture i rješenje pitanja novog vlasnica korporacije Birač koja uključuje i profitabilnu “Aluminu”. Nakon “borbe” u kojoj je učešće imao fantomski “Batagon” završena je trilogija zvana “Batagon”. Korporacija “Pavgord” izgleda sve bliže ostvarenju cilja, a odnedavno se zvanično u ovu sagu zvana “Fabrika glinice Birač” uključio i Rajko Dukić sa svojim “Boksitom” iz Milića. Dok se ne sazna novi vlasnik, trenutni menadžment Alumine ,koji inače pozitivno posluje, a ništa ne izdvaja za zvornički sport, kulturu i društveni aktivizam poslao je još jedno saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Bitka za Aluminu se nastavlja, paljba saopštenjima za javnost

Menadžment „Alumine“ oštro demantuje medijski tekst objavljen na portalu Capital.ba pod nazivom „Zeleno svjetlo za izvršenje nad Aluminom“, kojim se implicira postojanje legaliteta u pogledu kontroverznih potraživanja i postupka koje vodi litvanska „Ukio bank“a i fočanski „Pavgord“ protiv „Alumine“ i „Birača“.

Najviše pravosudne instance Republike Srpske koje se bave privrednim pravom su dale svoj sud u ovom pogledu, tj. Okružni privredni sud u Bijeljini je još u aprilu 2017. godine utvrdio da ova potraživanja ne postoje, a što je 2018. godine potvrdio i Vrhovni sud RS odbijajući reviziju „Ukio banke“.

Za menadžment „Alumine“, pitanje litvanskih potraživanja je pravno završeno. Ovo je najviši interes i pobjeda Republike Srpske.

Svi drugi postupci koji se vodi od strane interesne grupe koja zastupa litvansko potraživanje samo derogiraju ranije presude najviših pravosudnih instanci i uvode potpun nered i haotično stanje u pravosuđu, gdje vladavina prava, a i intervencija tužilačkih gonjenja odgovornih potpuno izostaje?!

Shodno tome, navedeni medijski tekstovi ne oslikavaju pravno stanje stvari i kreirani su samo sa namjerom destabilizacije fabrike i istočnog dijela Republike Srpske, a i stvaranja privida legitimiteta kontroverznih litvanskih potraživanja.

Imajući u vidu sve navedeno, apelujemo na korektnost u medijskom izvještavanju, tj. tražimo da mediji u svom radu uzmu u obzir značaj „Alumine“ za njene radnike i Republiku Srpsku, jer fabrika oštećena ranijim litvanskim nedjelima, nesavjesnim procesima koji i dalje traju, može trajno biti usporena u svom razvoju, što svakako nije u interesu građana Republike Srpske.

(Menadžment „Alumine“)

Sudovi kažu jednu, a menadžment Alumine, korporacije Batagon, Pavgord drugo, a posao ide, ljudi rade, primaju plate, dobit se ostvaruje, a Zvornicki sport, kultura, škole idalje očekuju podršku od najvećeg privrednog giganta u Zvorniku koji je kako se navodi u saopštenju od važnosti za Republiku Srpsku.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...