Dragana Tomić iz Šekovića, samohrana majka troje dece Mihajla (16), Milice (14) i Dragana (20), veliki je borac. Ova srčana i vredna žena, uzgojem i prodajom malina, uspeva da prehrani svoju porodicu, ali kako skromno kaže za Blic, njihova svakodnevica nije laka.

Borba SAMOHRANE MAJKE TROJE DECE iz Šekovića: Dragana se bavi uzgojem malina
Peć poklonila H.O. Sribi za Srbe

Dragana svaki mesec otplaćuje kredit u banci od 5.000 KM koji je digla na 3 godine, a rata je 169 KM. Razlog dizanja kredita je kupovina automobila, koji joj je neophodan zbog sina Mihajla, koji boluje od cerebralne paralize.

– Lekovi za Mihajla su skupi, mesečno izdvajamo oko 120 KM – ispričala je Dragana.

Ova porodica, nažalost, ne prima nikakvu socijalnu pomoć, imaju porodičnu penziju koja iznosi 172KM i dečiji dodatak od 90 KM. Tomići trenutno živi u mestu Dubnica. Preselili su se iz Šekovića gde su imali svoju kuću, ali kako kaže Dragana, bila je u jako lošem stanju, neuslovna za život jedne porodice.
– Trenutno živimo u kući rođaka. Dodelio nam je na korišćenje, zajedno sa zemljištem gde svi zajedno, ja i deca, uz pomoć komšija uzgajamo maline. Od toga i živimo, ali teško je – priča Dragana.

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske isporučili su nedavno Tomićima šporet na drva koji je donacija dobrih ljudi, kako bi imali čime da greju kuću.

– To nam mnogo znači. Zima je, u kući je hladno, a nismo imali peć. Hvala svim donatorima – dodala je Dragana.
Idu novogodišnji i božićni praznici, ali ova porodica je skromna u željama. Iako i kuća u kojoj sada žive nije u dobrom stanju, a deca imaju brojne potrebe, Dragana kaže da joj je nabitnije da su svi zajedno, da su podrška jedni drugima i kada je najteže. Ova vredna majka kaže da joj je od pomoći najpotrebnija freza i sistem za navodnjavanje kako bi sledeće godine unapredila posao sa malinama.

Borba SAMOHRANE MAJKE TROJE DECE iz Šekovića: Dragana se bavi uzgojem malina
Hrabra majka

– Trudimo se da uspemo u ovom poslu. Činjenica je da otkupna cena ove godine nije bila na zadovoljavajućem nivou, nadam se da će sledeće godine biti bolje – dodala je Dragana.

Organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula je akciju pomoći Tomićima, a ukoliko želite direktno da kontaktirate ovu borbenu i vrednu porodicu to možete na telefon Dragane Tomić 00387 65 702 376.

(blic.rs)