U Bratuncu je danas potpisano 60 ugovora o obavljanju pripravničkog staža visokoobrazovanih kadrova kod lokalnih poslodavaca.

Bratunac: Pripravnički staž za 60 mladih ljudi

Mladi ljudi ističu kako im mnogo znači što će moći odraditi pripravnički staž.

„Završila sam u Banjaluci na Filološkom fakultetu, profesor srpkog jezika i književnosti, ovo mi je prvo zaposlenje, drago mi je zaista, hvala svima puno. Moram reći da imam i sreće, jer sam tek nekih pola godine na Birou“, rekla je Božana Grubiša.

„Ja sam završila pravni fakultet, radiću u Opštini, dosta će mi značiti jer sam već treću godinu bez posla i čekam pripravnički“, rekla je Suzana Jovanović.

Vrijednost projekta je oko 600.000 maraka, s tim što je Opština rebalansom budžeta obezbijedila oko 160.000 maraka za sufinansiranje u ime poslodavaca i budžetskih korisnika koji su konkurisali, kako bi što više lica bilo angažovano.

„Ovo je godina kada smo dobili najviše pripravnika, odnosno radnih mjesta od Zavoda za zapošljavanje, gdje su svi naši poslodavci pokazali razumijevanje da i oni konkurišu zajedno sa opštinom, tako da će većina lica koja su prijavljena u Zavodu sa visokom stručnom spremom kroz ovaj projekat riješiti pitanje svog pripravničkog staža“, istakao je načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

Bratunac: Pripravnički staž za 60 mladih ljudi

„U ovoj regiji imamo negdje oko 109 poslodavaca kojima su odobrena sredstva, negdje oko 320 radnika je zaposleno i iznos sredstava je oko miliona maraka. Mislimo da su to značajna sredstva za ovu regiju i da će umnogome pomoći da se spisak nezaposlenih lica bitno smanji“, ocijenio je Goran Petrović, iz Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Zvornik.

Ugovori su potpisani u okviru projekta „Sufinansiranje zarada pripravnika sa visokom stručnom spremom“, koji realizuju Zavod za zapošljavanje i opštine.

(Ups Media)