Slavko Stojanović zvani Cakan (41) iz Bratunca priveden je nakon što je općinsku inspektoricu koja je trebala da sankcioniše nelegalnu gradnju, polio kantom vode.

Cakan inspektoricu polio kantom vode: Policijska istraga zbog napada u Bratuncu
FOTO: Ilustracija

Kako saznaje Srpskainfo, napad se dogodio u trenutku kada su građevinski inspektori iz Bratunca uručivali Stojanoviću rješenje o zabrani radova na izgradnji bašte lokalne diskoteke na javnoj površini.

– Stojanović je počeo da proširuje diskoteku, pa je zauzeo deo zemljišta koje uopće nije njegovo privatno vlasništvo. Pravo pitanje je odakle mu uopće pravo da ima diskoteku na tom mjestu. Da stvar bude još gora, izgradnja bašte je potpuno zatvorila prilaz butiku koji se nalazi u neposrednoj blizini, a čija je vlasnica zbog šoka od nepravde u teškom stanju prevezena u zvorničku bolnicu – ispričao je izvor Srpskeinfo iz policije.

Dodaje kako je nakon saznanja da je nesretna žena zamalo umrla, općina poslala svoje inspektore na teren.

– Ovo je malo mjesto i zna se vrlo dobro šta ko radi. Kada su došli građevinski inspektori iz općine da sankcionišu nelegalnu gradnju, Stanković je jednu ženu polio kantom vode i tako pokazao da ga ne interesuje ono što kaže zakon – dodao je izvor iz policije.

Prema izjavama mještana Bratunca, Stojanović koji je od ranije poznat policiji, uopće se nije obazirao na upozorenja da prestane sa nelegalnom gradnjom.

– Ta nesretna žena je očekivala da će se situacija smiriti, jer je općina trebala reagovati na vrijeme, a ne intervenisati kada je problem narastao do te mjere da je neko zamalo umro – ispričao je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Bratunčani očekuju od policije i lokalnih općinskih organa da sankcionišu ponašanje Stojanovića i procesuiraju ga zbog onoga što je učinio.

Iz Policijske uprave Zvornik potvrđeno da im je prijavljen slučaj napada na općinskog inspektora u Bratuncu, te da je osumnjičen Slavko Stojanović.

– Policijskoj stanici Bratunac 8. juna ove godine je prijavljeno da je S. S. ometao službene osobe u obavljanju službene radnje. U toku je dokumentovanje čitavog slučaja, a o svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo- izjavio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Načelnik općine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, rekao je da je Stankoviću izdato rešenje o zabrani radova i uručen nalog za uklanjanje izgrađenog objekta na javnoj gradskoj površini.

– Stankoviću je dat rok od sedam dana da ukloni ono što je nelegalno izgradio, a ukoliko to sam ne učini, sporni dio ukloniće općina – izjavio je Mlađenović.

Dodaje kako je istraga zbog napada na općinskog inspektora u nadležnosti policije.

Slavko Stojanović je hapšen još 2010. godine zbog seksualnog zlostavljanja maloljetne romkinje M. M. (17) učenice Srednjoškolskog centra u Bratuncu.

Čitav slučaj pokrenut je nakon što je maloljetna djevojčica otkrivena predozirana, nakon čega je smještena u sigurnu kuću.

Njenoj baki se na teret stavljalo da je u periodu od 2006. godine do 5. februara 2010. godine u dogovoru sa drugoosumnjičenim Slavkom Stojanovićem prvo prisilila unuku da njemu pruži seksualni odnos. Potom je u dogovoru sa Stojanovićem organizovala da njena unuka pruža seksualne odnose drugim muškarcima.

(faktor)