U nastavku porenosimo čestitku Glavnog imama Harisa ef.Mustajbašića povodom Ramazanskog Bajrama:

Čestitka Glavnog imama povodom Ramazanskog bajrama 1439/2018

Postovana braćo i cijenjene sestre,

Zahvalni smo Allahu dž.š. na brojnim blagodatima.

Zahvalni smo mu što nam je omogućio da dočekamo još jedan Ramazanski bajram.

Molimo Milostivog Gospodara da nam podari da ga provedemo u zdravlju i rahatluku, sa onima koje volimo, a da našim umrlim podari lijepi džennet.

Ovogodišnji ramazan bio je prepun raznih aktivnosti na podrucju naseg Medžlisa… Teravih-namaz smo klanjali na 59 mjestu a ovogodisnji bajram-namaz na 37 mjesta na području našeg Medžlisa.

Molimo Milostivog Gospodara da nam primi naš post, zekat, sadekatul-fitr, naše namaze, naše učenje Kur’ana kao i sve druge ibadete i sva dobra djela koja smo činili u ovom mjesecu.

Želio bih se ovom prilikom zahvaliti svim našim džematlijama, a posebno omladini, na podršci pri realizaciji brojnih projekata tokom ovog mubarek mjeseca. Posebno će ostati u sjećanju veliki iftari i oni u kojima je naša omladina pokazala da se na nju može ozbiljno računati, a nadamo se da će tu činjenicu uvidjeti još neki u našoj Domovini.

Vjerujemo da nam je ramazan pomogao da budemo još bolji ljudi koji će i dalje nastaviti raditi za dobrobit naše zajednice, našeg bošnjačkog naroda i za dobrobit svih ljudi.

Drugi dan Bajrama je Dan šehida. Posjetimo šehitluke i u zajedničkoj dovi se prisjetimo njihove velike žrtve. Neka su nam oni uvijek u našim dovama, jer su položili svoje živote braneći ovu divnu zemlju i časnu slobodu. Za naš Medžlis Centralna manifestacija će biti upriličena na Starom šehidskom mezarju u Mahmutovićima u 11:30h.

U ime MIZ Zvornik, i u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti a posebno onima sa područja našeg Medžlisa u Domovini i Dijaspori, od srca želim hairli i berićetne mubarek bajramske dane, moleći Allaha dž.s. da nas učini od onih sa kojima Će Biti Zadovoljan na oba svijeta. Amin

Bajram Šerif Mubarek Olsun!