Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ stoji u saopćenju Policijske uprave Zvornik.

Četrdesetčetverogodišnji Zvorničanin falsifikovao platne naloge i zaradio krivičnu prijavu
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica inicijala V.L. (1974) iz Zvornika.

Naime, V.L. se sumnjiči da je krajem 2016. godine i početkom 2017. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom preduzeća 10 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist Budžeta Republike Srpske, naknada koje se plaćaju upostupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik.

Pored toga, isto lice je sačinilo fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos
novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila kod nadležnog organa.

(Zvornicki.ba)