Danas je na platou ispred objekta Kasina i u glavnoj gradskoj ulici organizovana humanitarno prodajna izložba slika u organizaciji članova  Koalicije za fizičku aktivnost i  Koalicije  za zdravu hranu ; PEU Korak i Tehnološkog fakulteta – odsjek biologija.

Dan ispred Kasine u znaku promocije zdravih stilova života

Prema riječima potpredsjednika PEU Korak i člana Koalicije za fizičku aktivnost Zorana Smiljanića slike su nastale tokom pohoda  i akcija  na različite,  kako na području naše zemlje, tako i regiona. Građani su mogli da kupe neku od 52 izložene fotografije, a cijenu su određivali sami.

Smiljanić je rekao da je cilj  ove izložbe da građane potaknu na zdrave stilove života, dok će prikupljena novačana sredstva biti usmjerena u humanitarne svrhe. Naši sugrađani mogli su da degustiraju i čajeve koje su planinari prikupili tokom svojih aktivnosti.

Članica Koalicije za zdravu hranu Ljubica Vasiljević,  prof organske hemije i biohemije Tehnološkog fakulteta je rekla je da se u okviru projekta “Smanjivanje faktora zdrastvenih rizika “ sugrađanima želi skrenuti pažnja koliko je od značaja praktikovanje zdravih stilova života.

Jedan od načina je šetnja  u prirodi, baljenje sportom, konzumiranje zdrave hrane. Stoga su danas student biologije  svojim savjetima građanima pojasnili koje su prednosti upotrebe čaja nad kafom, kao i koja su ljekovita svojstva čajeva.

Studentkinja Jovana Cvetojević nam je rekla da često pije čajeve, najviše one sa voćnom notom. Ona je građanima preporučila da čajeve ne zaslađuju šećerom, već ako moraju medom i to tek kada se čaj prohladi kako bi se zadržala sva ljekovita svojstva.

(radioosvit)