Prikaz vojne vežbe “Vek pobednika 1918-2018” u Malom Zvorniku Specijalna brigada Kopnene vojske Srbije izvešće u subotu, 10. novembra, u reonu Zvorničkog jezera, u naselju Sakar, sa početkom u 13.00 časova.

Danas vojna vežba "Vek pobednika" na zvorničkom jezeru, očekujte pucnjavu i detonacije

Svi koji žele da proprate događaj neophodno je da na mesto dešavanja stignu najkasnije do 12.30 časova, radi blagovremenog smeštaja publike, jer nakon navedenog termina posetiocima neće biti omogućen prilaz lokaciji iz bezbednosnih razloga, saopšteno je iz Opštinske uprave Mali Zvornik, koja je pružila neophodnu podršku Vojsci Srbije u organizacionom delu priprema za izvođenje vojne vežbe na Zvorničkom jezeru.

Pripadnici Specijalne brigade i Rečne flotile Kopnene vojske Srbije ovom prilikom predstaviće svoje kapacitete i osposobljenost za rešavanje najsloženijih diverzantskih zadataka, uz upotrebu manevarske municije, pirotehničkih sredstva, oklopnih i drugih vojnih vozila i opreme.

 

Ministarstvo vojske Srbije portalu Zvornicki.ba nije uputilo bilo kakvo saopštenje povodom današnjeg događaja. Danas će na jezeru da “grmi” i puca. Vjerovatno će to mnoge stanovnike Zvornika, Diviča i okolnih mjesta podsjetiti na 1992.godinu i tragediju koja je tada zahvatila narod u ovom dijelu Podrinja.

Zašto srbijanska vojska svoje vježbe nije izvodila na nekom od stotinu drugih jezera u Srbiji na područjima na kojima nije bilo ratnih dejstava nije rečeno. Ko vodi i stoji na čelu vojng ministarstva u Srbiji sve ovo nikog previše i ne čudi.

Ovako je to izgledalo u toku priprema za današnju vježbu:

https://www.youtube.com/watch?v=i5NSHNynoFU

(zvornicki.ba/mali zvornik opstina)