Daniela Popović (33) i njena majka Svetlana (54) stradale su u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Loznice, dok je Milorad Stepanić na mestu vozača teško povređen. U njoj se ugasio i život njenog nerođenog deteta.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD LOZNICE Trudnica stradala deset dana posle svadbe
Foto: Facebook
Veliku ljubav Daniela i njen suprug krunisali su brakom samo 10 dana pre nego što je ona tragično izgubila život

Danas bi Daniela (33) i Vaso Popović simbolično obeležili prvih petnaest dana braka, ali nje nema. Pre dva dana, oko 15 sati, dok se sa ocem i majkom vraćala od svojih rođaka iz susednog sela, Donjeg Dobrića na putu ka Jadranskoj Lešnici, pokosio ih je džip. Daniela i njena majka Svetlana na mestu su ostale mrtve dok se za život oca u Beogradu bore lekari.
Čestitke za venčanje koje su do juče dobijali na Fejsbuku zamenile su bolne poruke kojima prijatelji i drugovi saučestvuju u njihovom bolu. Tako je i u porodičnom domu Stepanića u Joševi. U crnom odelu s kapom, ispod koje samo vire suzne oči, rukom odmahuje dečko koji bi mogao imati isto godina koliko i Daniela. Dejan, njen brat blizanac.

– Pustite nas, molim vas, da odbolujemo – sve je što je mogao da izusti.

Svi meštani malog sela u Jadru danas oplakuju Danielu i njenu majku Svetlanu.

– To je strašno što se desilo. Oni su moja familija. Ja još ne mogu da dođem sebi. Udario ih džipom neki iz Loznice. Milorad je vozio ženu i ćerku. On čovek ne pije, skoro je imao operaciju. To se desilo na putu u Donjem Dobriću. Bili su kod tetke. Ona slavi Nikoljdan pa su išli da vide tamo oko priprema, da malo pomognu i kad su se vraćali, taj sa džipom ih je pokosio – priča Radojko Ilić.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD LOZNICE Trudnica stradala deset dana posle svadbe
Radojko Ilić

Pre petnaestak dana sa njima su se radovali, danas tuguju.

– Pre petnaest dana Daniela je prešla da živi kod svog muža u Dobrić. Bila je trudna, treći mesec. Strašna tragedija. Oni su se vraćali od familije jer je neko od njih slavio rođendan. Išli su normalno putem i taj s džipom je naišao i umesto da ih propusti, pokupio ih je. Bukvalno ih je nabacio na svoj auto i gurao jer nije mogao da se zaustavi koliko brzo je išao. Na kraju je sleteo u kanal. Devojka koja je bila sa njim u džipu je ispala. Ali ni njoj ni vozaču nije ništa. Svi su dobro osim njih, Daniele i Svetlane, kojih danas nema – priča devojka iz prodavnice.

Ovo mirno mesto nikada nije potresla ovakva tragedija. Tri života su se ugasila, za jedan se bore lekari.

– Za njega je bolje da ne preživi, verujte mi. Izgubio je ćerku, suprugu, unuku na putu… Ima kod kuće još dva sina, ali ovo je strašna tragedija – priča komšinica.
Daniela je radila u firmi za proizvodnju gajbica, na putu za Loznicu. Živeli su skromno i mirno. Tako će biti i upamćeni.

Kako je “Blic” pisao, u “folksvagen polo”, u kojem su bile dve žene i muškarac, svom silinom udario je džip “honda”. Muškarac iz “honde” je odveden na alko-test.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD LOZNICE Trudnica stradala deset dana posle svadbe

(Zvornicki.ba)