Detalji tragične pogibije vlasnice tvornice keksa u vlastitoj firmi koja je upala u mašinu za mlevenje keksa koja joj je povukla

Svetlana Mrkonjić (60), supruga vlasnika preduzeća “Velkom” u Loznici, tragično je nastradala prije dva dana kada joj je mašina dok je bila na poslu samlela ruku, saznaje “Blic”.

Detalji tragične pogibije vlasnice tvornice keksa u vlastitoj firmi
Loznica, fabrika u kojoj je smrtno stradala gazdarica

Kako saznajemo, nesreća se dogodila oko 10 sati ujutru, za vreme pauze, kada je Svetlana uzela da zameni radnicu za mašinom za kuvanje testa.

Navodno, žena je i ovoga puta, kao što i inače radi, bila za mašinom kada joj je mehanizam zahvatio rukavicu. Svim silama pokušala je da skine rukavicu i izvuče ruku, ali nije uspela.

Kolege ove žene pričaju da je do tragičnog događaja došlo nakon što je počela pauza. Svetlana je prišla radnici koja je radila za mašinom za kuvanje testa kako bi joj pomogla i zamenila je dok ode na pauzu.

– Rekla joj je da ide na doručak, a da će ona tu da bude i zameni je u poslu. Onda je Svetlana uzela da radi na toj mašini i mašina joj je uhvatila rukavicu. Pokušala je da je izvuče. Međutim, mašina joj je uhvatila i uvukla ruku. To je bilo jauk da bog sačuva – priča za “Blic” vidno uznemirena komšinica nastradale žene.

"Poznavala sam dobro i Svetlanu i njenu porodicu. Da strada na tako bizaran način, bolno i tužno", priča Daliborka Popović.

Foto: J. Gubelić /Daliborka Popović.

Šok i neverica vladalaju ovih dana u Loznici zbog iznenadne i stravične smrti Svetlane Mrkonjić. Komšije nesrećne žene među sobom pričaju o užasnoj pogibiji Svetlane, svako malo naglašavajući koliki je gubitak njena smrt.
– Ta mašina je uhvatila i smrskala sve. Svetlana se svim silama trudila da se izvuče, ali bezuspešno. Preminula je. Kad smo došli, bila je pokrivena čaršavom. Posle su je odvezli na obdukciju. Nestade žena dok udariš dlanom o dlan, za pet minuta – priča jedan od komšija.

Daliborka Popović, meštanka Loznice, ispričala je za “Blic” da je Svetlanu poznavala godinama unazad.

– Ovde živim već trideset godina. Poznavala sam dobro i nju i čitavu njenu porodicu. Ona je bila divna žena. Sve ovo što se desilo je jedna velika tragedija. Da strada na tako bizaran način… Neverovatno, bolno i tužno – priča Daliborka Popović.

Kako “Blic” saznaje, iza Svetlane ostalo je dvoje dece – punoletni sin i ćerka.

– Sin je zajedno sa ocem i majkom radio u porodičnoj firmi, dok je ćerka udata i živi u Beogradu – objašnjava poznanik nastradale žene.
Istragom će biti utvrđeno kako je tačno došlo do nesreće, kao i da li je smrt nastupila usled obilnog krvarenja.

Lozničani žale za Svetlanom

Kako objašnjava za “Blic” poznanik porodice Mrkonjić, nastradala Svetlana se nikada nije ponašala kao vlasnica.

– Radila je u toj firmi kao svaki drugi radnik. Nažalost, do poslednjeg dana. Sin je takođe radio u porodičnoj firmi, dok je ćerka udata i živi u Beogardu. Nemam reči kojima bih opisao koliko je jeziva ova tragedija i njen tako stravičan odlazak – priča jedan loznički privrednik.

(Blic.rs)