Dječak heroj “Meho Beton” trčao na humanitarnoj trci da pomogne drugoj djeci

Dječak Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, prije nekoliko godina doživio je strašnu nesreću u eksploziji i ljekari su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak.

Dječak heroj "Meho Beton" trčao na humanitarnoj trci da pomogne drugoj djeci

Nakon 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljivih bolova na 70 posto izgorjelog tijela, Meho je jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku “Za nekoga s autizmom”. Sav prikupljeni novac od utrke iskoristit će se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra „Mali svijet“. Emotivni status o hrabrom dječaku na Facebooku je objavio Vedad Pašić. “Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka.

On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho! Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao.

Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred! A danas. Danas je Meho Beton trčao za ”Mali svijet”, rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena… Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja.” na svom Facebook profilu naveo je Vedad Pašić ugledni tuzlanski profesor

Dječak heroj "Meho Beton" trčao na humanitarnoj trci da pomogne drugoj djeci

(Tuzlanski.ba)

 

Pročitaj i ovo...
Loading...