Dnevni centar Emmaus u Zvorniku posjetio i Ramiz Salkić

Ramiz Salkić, bio je, 27. marta 2019. godine, posjetio Dnevni centar u Zvorniku, kojeg je prije tri godine pokrenula humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus.

Dnevni centar Emmaus u Zvorniku posjetio i Ramiz Salkić

Radi se o centru edukativno-zabavnog karaktera, namijenjenog za djecu iz lokalne zajednice uzrasta od četiri do 14 godina, čije je usluge do sada koristilo preko 150 djece.

Pored redovnih aktivnosti i radionica, korisnici centra nastupaju na dječijim festivalima i različitim svečanim akademijama, a posjećuju umjetničke izložbe, predstave, različite manifestacije, te organizuju izlete i ekskurzije.

Za polaznike Dnevnog centra, čije usluge trenutno koristi oko 80 djece, organizovana je i folklorna sekcija. Boravak u Centru je besplatan za svu djecu, što je, kako su kazali rukovodioci centra, velika podrška ljudima koji su se vratili u poslijeratni Zvornik, a nisu našli zaposlenje i ne mogu plaćati djeci boravak u obdaništu.

Dnevni centar Emmaus u Zvorniku posjetio i Ramiz Salkić

Potpredsjednik Salkić se družio sa korisnicima centra, te razgovarao sa Elmom Mustajbašić, rukovodiocem MFS-Emmaus Ureda u Zvorniku i Subhijom Ibrahimović, socijalnom radnicom u centru.

– Rad ovog dnevnog centra je pozitivan primjer obnavljanja života u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Smatram da lokalna, ali i šira zajednica mora podržati rad ovog centra, ali i inicirati da se slični projekti realizuju i u drugim sredinama. U današnjem vremenu je neizmjerno važno ulaganje u obrazovanje djece na ovom prostoru, ali i u aktivnosti u oblastima kulture i društvenog života, kazao je potpredsjednik Salkić.

(Faktor)

Pročitaj i ovo...
Loading...