DOBOJ: Na tijelu mladića (17) nema tragova povreda, čeka se toksikološka analiza

Sedamnaestogodišnji Belmin T. čije je tijelo jutros nađeno između jedne zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja najvjerovatnije se otrovao nekim opijatom. Tačan uzrok smrti bit će poznat nakon toksikološke analize.

DOBOJ: Na tijelu mladića (17) nema tragova povreda, čeka se toksikološka analiza

Patolog Ljubomir Curkić je nakon što je obavio obdukciju za “Nezavisne” izjavio da na tijelu maloljetnika nije pronašao povrede i da bez nalaza toksikoloških analiza ne može da utvrdi tačan uzrok smrti.

– Oni su navodno pili cijelu noć i on je samo pao. Otrovao se nečim. Moguće je i da ga je izdalo srce. Ako je imao aritmiju, alkohol je mogao izazvati takav ishod – kazao je Curkić.

Na pitanje da li je moguće da su narkotička sredstva uzrokovala smrt sedamnaestogodišnjaka, on je odgovorio da je moguće, ali da to treba da se utvrdi analizama koje će biti obavljene u nadležnim ustanovama u Novom Sadu ili Beogradu.

Sedamnaestogodišnjak je neposredno pred smrt u pasažu između jedne stambene zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja bio sa drugovima, gdje su navodno osim alkohola konzumirali i narkotike.

Upravo zbog toga je ta lokacija, inače poznata kao okupljalište mladih sklonih ispijanju alkohola u sitnim noćnim satima, i u petak ujutro bila ograđena žutom trakom jer su inspektori tragali za dokaznim materijalom koji bi im mogao poslužiti da rasvijetle ovaj slučaj.

– Saslušavamo svjedoke, osobe koje su bile prisutne. Znači, prikupljamo sve moguće informacije – kazao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Tijelo mladića na stepeništu ispred trgovačke radnje na ulazu u pijacu su u noći između četvrtka na petak, oko 1.45 sati, uočili zaposleni u Službi hitne pomoći Doma zdravlja, te su o tome odmah obavijestili policiju.

– Policijski službenici su obezbijedili mjesto događaja do jutarnjih časova. U petak ujutro su pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Doboj sa postupajućim tužiocem Okružnog tužilaštva izvršili uviđaj – rekao je Radinković, te na pitanje da li je maloljetnik odranije poznat policiji i da li je u kaznenoj evidenciji, odgovorio da nema informaciju da je maloljetnik ranije imao susreta sa policijom.

Izvor: Nezavisne novine

Podijelite nas :